ČAROLIJA VINA U SLADOLEDU

KAKO JE SVE POČELO

UPOZNAJTE 

VINKU I VINKA

Vinko i Vinka su zaljubljene bobe grožđa koje su svoje bogatstvo okusa pretočile u vino.


kako smo počeli..
 

2019 - STVARANJE IDEJE

Hrvatska udruga poslodavaca raspisala je natječaj za Poduzetnike budućnosti. Mislili smo, mislili i smislili!

S ciljem obogaćivanja turističke ponude i iskorištavanja prirodnih resursa našeg kraja, razvili smo novi proizvod - VINSKI SLADOLED.

Požeški je kraj, bogat vinogorskim područjima, tijekom godine privlači velik broj turista različitim turističkim ponudama i manifestacijama kao što su Vincelovo, Grgurevo, Ivanjski krijes, Požeško kulturno ljeto, Aurea fest, Martinje. Sve požeške manifestacije uvijek su popraćene gastronomskom ponudom koja prezentira plodove rada naših ratara i stočara i bogatstvo Slavonije. Od kulena, kulenovih seka, čvaraka, kolača iz naših OPG-ova, požeškog ćevapa, fiša sve do kraljice stola - graševine.

Upravo je vino najpoznatiji proizvod našega kraja, stoga je vinu posvećeno najviše manifestacija od kojih je najpoznatiji Aurea fest - festival vina i pjesme koji se održava početkom rujna svake godine.

Najpoznatija vina požeškoga kraja su: graševina, pinot sivi, pinot bijeli, Rajnski rizling, Sauvignon, Chardonnay, Muškat žuti, Pinot crni, Merlot, Zweigelt, Sauvugnon rose, Frankovka, Traminac i pjenušava vina.

Vino se koristi na brojne načine; kao napitak, kao dodatak jelima, kao sastojak za kolače.

Razmatranjem još jednog načina kako stvoriti novu primjenu vina u gastronomiji, dosjetili smo se stvaranja novog proizvoda na bazi vina - vinskog sladoleda.

Spajanjem okusa vina i sladoleda pružit ćemo posjetiteljima jedinstveno gastronomsko iskustvo - uživanje u okusima vina na novi način - kroz sladoled. 

  Plan proizvodnje: vinski sladoled će proizvoditi učenička zadruga naše škole (u ponovnom osnivanju) u prostorijama praktikuma za kuharstvo koje je opremljeno svom potrebnom opremom osim uređaja za proizvodnju sladoleda kojeg ćemo nabaviti sredstvima dobivenim u projektu (ili iz sredstva Škole). Za proizvodnju će se koristiti namirnice iz lokalnih OPG-ova (mlijeko, vrhnje, voće, vino) tako da će sladoled imati lokalno podrijetlo.

Plan distribucije: postoje 2 oblika distribucije sladoleda Vinys. Prvi oblik je sladoled u pakiranjima od 100g, 200g i 475g koji ćemo plasirati kroz lokalne ugostiteljske objekte i prodavaonice, dok ćemo tijekom održavanja lokalnih manifestacija imati svoj štand u gradu.

Ciljano tržište: kako u tijeku proizvodnje dolazi do redukcije alkohola vinski sladoled mogu konzumirati sve dobne skupine s naglaskom na odrasliju populaciju.

Plan marketinga: intenzivne promidžbene aktivnosti - mrežna stranica, facebook profil, instagram, lokalni mediji, turistička zajednica, jumbo plakat, promidžbeni materijali s logom Vinys sladoleda. 


2019 - REZULTATI NATJECANJA

S ponosom javljamo - Projekt učenika Obrtničke škole iz Požege "Vinys - vinski sladoled" proglašen je jednim od najboljih poduzetničkih projekata od strane Hrvatske udruge poslodavaca